Fortsätt till huvudinnehåll

Vardagslunk vs bohuslunk


-Vad väntar vi på?! Mot Fjällbacka!

Mina resor är numera mycket begränsade. Stadsbussarna tar mig och sonen på små utflykter men som namnet antyder, går resorna inte mycket längre än till stadsgränsen. Därför var det med tacksamt avbrott i vardagslunken som vi i helgen åkte med ett par släktmedlemmar till deras mysiga stuga i Fjällbacka på västkusten.


Brorsdotter uppskattade inte naturpromenaden i blåst och dimma lika mycket som jag och sonen :)

Det var eländigt dimmig, men vad gjorde det när jag äntligen kunde ta en promenad "offpist" så att säga! Barnvagnen lämnades hemma och istället bar jag pluttis på ryggen i den nyinköpta Haglöfsstolen - som uppskattades 110 procent av mig och sonen! Han kom upp i min nivå och kunde se det jag kunde se. Och jag kunde bära honom utan problem över stock och sten utmed den karga bohuskusten. Den ryggan kommer att användas flitigt framöver, kan jag lova!

Kommentarer

  1. Jag älskar vår bärstol som Sportfiskaren köpte begagnad för typ hundra spänn. Jag har burit mellankillen i flera mil i den på vägarna här runtom. Och ända upp på toppen av Lillvätteshågna. Liten tycker också om att åka bärstol och det blir lite extra motion för mig när hon sitter i den!

    SvaraRadera
  2. Va kul att ni har samma väder som vi här på Lombok, lite varmare här Mungkin? Perra hade Patric i en Baby Björn på magen när han jobbade med att renovera vårt hus, Spika såga måla. Kul att stolen funkar.
    Perra och jag drar till Thailand på söndag för att få en stempel i passet, skall bli kul då vi inte varit där förut.
    Ha det bra och HÖR av dej.
    Pussar och Kramar till dej och pluttis

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Välkommen tillbaka!

Jag måste erkänna en sak: jag har lite skrivkramp så här efter cirka 50 tecken... Det är ju faktisk mer än tio månader sen jag bloggade senast och jag har nästan glömt bort hur man gör! Men jag är nog snart på banan igen och jag hoppas ni hänger med på min blogg igen. För nytillkomna läsare kan jag berätta att min gamla blogg fortfarande finns att läsa här . Den handlade en hel del om min resa jag påbörjade i maj 2008 (och avslutades i mars 2009. Sista inlägget hittar ni dock i februari 2009 i arkivet). Visserligen ter sig mitt liv som en dålig dokusåpa tidvis, men bloggdelarna är fristående. Det är lätt att komma in i handlingen genom att börja läsa denna blogg. Nu börjar det...

God jul!

Nu är det jul. Igen. Fast det var ett tag sedan... Sist jag firade jul var... hm... I Ockelbo, måste det ha varit. Tiden går fort och jag minns inte ens när det firandet var. Fyra år sen? Fem? Och jag minns absolut inte när jag firade jul med min ursprungliga familj! 20 år sedan? Hm, nä, det lämnar jag därhän, för det ligger bortom min minneshorisont. Som ni ser är inte julen någon prioriteringshögtid för mig. Och det är självvalt. Jag förknippar helgen med stress inför att hitta fiffiga julklappar, berättelser om hur människor LÅNAR pengar för att ge bort saker, maträtter bara för att grisfötter-hör-julen-till (ni fattar. Jo, kräftor kan man äta i mars.), julkort, pynt, Kalle Anka, Last Christmas, köer, irriterade människor, stress, köer, Last Christmas, Last Christmas, Last Christmas.. . ...för att till slut ramla ner i fåtöljen med ett glögglas i handen för att äntligen få njuta av allt man gått igenom för denna korta stund! Jag kommer antagligen själv att lotsas in i denna fålla in...

En ruggans god rabarberpaj!

Här sitter Barbamamma under korkeken (förtäckt till ett äppelträd i detta fall. Korkeken, alltså.) och funderar på om hon ska dela med sig av ett recept på sin blogg om en ruskigt god rabarberpaj som hon nyss gjorde - och åt upp. Med god hjälp av sin far skall tilläggas! Efterrätter byggde inte denna kropp, så var inte orolig att ni kommer att vältra er som Barbamamma i solstolen i sommar, efter att intagit denna ljuvliga paj. Ät, njut och förträng det dåliga samvetet när ni vispar grädden som ska serveras till. Skulle väl lagt ut en bild på hur pajen såg ut, men den är redan uppäten. Tillagning, 6-8 bitar Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 g smör eller margarin Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-1...