Fortsätt till huvudinnehåll

Tack!



Tack alla ni som skickat grattishälsningar i samband med min ljuvliga sons födelse! Ni är så gulliga och snälla och jag blir glad för alla fina ord ni skickat via FB, sms, postkort och på bloggen. Önskar jag hann svara personligt på alla hälsningar, men ni får hålla tillgodo med detta kollektiva tack. Så länge...
Jag går fortfarande omkring i ett härligt lyckorus.
Men även med sinnen på helspänn. Att ha barn innebär att all uppmärksamhet i första hand går till barnet. Givetvis. När han sover går jag och tittar till honom tusen gånger ("Åh, vad vacker han är!", "Är han för varm/kall?", "Andas han normalt?", "Hm, är han inte lite tät i näsan?"). När han är vaken myser vi, ammar, jollrar, kollar om han för varm/kall... Oro blandat med glädje i full kraft blandat med tillhörande trötthet och lite sårvärk. Dessemellan vardagsbestyr såsom att tvätta, laga mat, städa, nödvändig administration för att vardagen ska funka.
Så dagarna går fort, kan jag lova. Den Ljuve är knappt två veckor och redan har han växt enormt mycket (vilket jag förutsätter, med tanke på mina Arla-tankar som han tömmer många gånger varje dag!)
Trollbunden studerar jag hans små fötter, händer, de fina, mörka hårfjunen på öronen, nackvecken...
Njuter av varje sekund.

Kommentarer

  1. Ja, gör det! För det går sååååååå fort! Han är ju snart inte ens nyfödd längre! Utan "bara" bebis. Njut av alla nära, nära stunder för löjligt fort är de nästan tonåringar och kramas inte så väldigt ofta frivilligt med sin mamma... Och de flesta andra saker jag först kan tycka är bekymmersamma minskar i proportion varje gång jag tänker/känner hur oerhört tacksam jag är över att ha tre friska barn, vars resa genom livet jag har äran att följa.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Välkommen tillbaka!

Jag måste erkänna en sak: jag har lite skrivkramp så här efter cirka 50 tecken... Det är ju faktisk mer än tio månader sen jag bloggade senast och jag har nästan glömt bort hur man gör! Men jag är nog snart på banan igen och jag hoppas ni hänger med på min blogg igen. För nytillkomna läsare kan jag berätta att min gamla blogg fortfarande finns att läsa här . Den handlade en hel del om min resa jag påbörjade i maj 2008 (och avslutades i mars 2009. Sista inlägget hittar ni dock i februari 2009 i arkivet). Visserligen ter sig mitt liv som en dålig dokusåpa tidvis, men bloggdelarna är fristående. Det är lätt att komma in i handlingen genom att börja läsa denna blogg. Nu börjar det...

God jul!

Nu är det jul. Igen. Fast det var ett tag sedan... Sist jag firade jul var... hm... I Ockelbo, måste det ha varit. Tiden går fort och jag minns inte ens när det firandet var. Fyra år sen? Fem? Och jag minns absolut inte när jag firade jul med min ursprungliga familj! 20 år sedan? Hm, nä, det lämnar jag därhän, för det ligger bortom min minneshorisont. Som ni ser är inte julen någon prioriteringshögtid för mig. Och det är självvalt. Jag förknippar helgen med stress inför att hitta fiffiga julklappar, berättelser om hur människor LÅNAR pengar för att ge bort saker, maträtter bara för att grisfötter-hör-julen-till (ni fattar. Jo, kräftor kan man äta i mars.), julkort, pynt, Kalle Anka, Last Christmas, köer, irriterade människor, stress, köer, Last Christmas, Last Christmas, Last Christmas.. . ...för att till slut ramla ner i fåtöljen med ett glögglas i handen för att äntligen få njuta av allt man gått igenom för denna korta stund! Jag kommer antagligen själv att lotsas in i denna fålla in...

En ruggans god rabarberpaj!

Här sitter Barbamamma under korkeken (förtäckt till ett äppelträd i detta fall. Korkeken, alltså.) och funderar på om hon ska dela med sig av ett recept på sin blogg om en ruskigt god rabarberpaj som hon nyss gjorde - och åt upp. Med god hjälp av sin far skall tilläggas! Efterrätter byggde inte denna kropp, så var inte orolig att ni kommer att vältra er som Barbamamma i solstolen i sommar, efter att intagit denna ljuvliga paj. Ät, njut och förträng det dåliga samvetet när ni vispar grädden som ska serveras till. Skulle väl lagt ut en bild på hur pajen såg ut, men den är redan uppäten. Tillagning, 6-8 bitar Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 g smör eller margarin Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-1...