Fortsätt till huvudinnehåll

Då kunde det varit tack och adjö!

Jag var gravid i sjunde månaden och bodde i Indonesien. Vid den här tidpunkten bodde jag  i ett hus högt uppe på en kulle. Man gick inte gärna upp- och nerför alla trappor mitt i värsta dagshettan - så många kämpiga trappsteg var det dit upp. Inte blev de mindre jobbiga ju större magen blev heller... 
   Utsikten över havet, byn och regnskogskullarna var fantastisk däruppe, men kruxet var att regnskogen låg alldeles intill. Och i skogen lever djur. Och djuren ska bo i skogen.
   Det förstod dock inte en del ormar, som vid flera tillfällen ringlade in på tomten, bland annat en kobra som jag en eftermiddag mötte i trappan... Den gången gick det bra (för mig. Inte kobran.)


Och så var det den som kunde dödat mig och mitt ofödda barn på ena eller det andra sättet.


Jag hade kämpat mig upp för alla trapporna med matkassar i händerna. En av gårdens vovvar gjorde mig sällskap upp till mitt hus, sprang glatt framför mig med viftande svans. Väl uppe vid huset gick det sen väldigt snabbt; hunden tvärvände och bakom henne ser jag en anfallande 1,5 metersorm komma farandes! 


Panik var den milda känslan. Jag blev skräckslagen! Kastar mig bakåt, ramlar nedför den stenbelagda gången och rullar vidare ner i trappan där jag kom på fötter och försöker lokalisera ormen. Var den efter mig??? Hade den bitit mig??? Isåfall kunde det vara kört för min och barnets del då betten från många av landets ormarter är dödliga och det inom loppet av en minut.
   Jag upptäckte inga bett och ormen såg jag inte skymten av. Men den var ju där någonstans...


Från att varit panikslagen, blev jag nu ännu mer panikslagen då jag undrade hur barnet klarat fallet nerför trapporna. När jag ramlade hade jag ändå försökt att inte ramla på magen, men ändå...


Efter ett ultraljud några timmar senare fick jag det lugnande beskedet att allt var bra. Doktorn förklarade att det i princip krävs att något kommer igenom magen för att barnet ska skadas.


Och idag kan jag ju konstatera att allt slutade väl. 
För mig och barnet. 
Inte heller den här ormen fick ett lyckligt slut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Matvägraren

Mitt lilla matvrak vägrar äta päron som tidigare var gott. Och just nu vägrar han äta någonting överhuvudtaget . Nu är det bara välling som gäller efter att han haft feber några dagar. Antagligen en tand som är på gång ut och som denna gång verkar göra ont.

Idioter överallt!

Attentaten i Norge är svåra att förstå. Ja, ni hänger säkert med i vad som hänt i vårt grannland idag; först mot regeringsbyggnaden och sen mot ungdomarna på politiskt läger på en ö utanför Oslo. Kjetil Vevles twitterinlägg direkt från U tøya larmade om tragedin och att se meddelandena får håren att resa sig. Och som vanligt frågar man sig varför bland annat såna här saker måste hända! Vad är det för fel på folk?! Jag är så sjukt trött på ointelligenta, oempatiska, korttänkta, egoistiska, inskränkta idioter som ser sin egen åsikt som den enda gällande! Bäst jag slutar skriva innan jag säger mer än jag borde...!

Ett kärt besvär

Här är jag. Japp, på samma ställe som när ni läste bloggen senast. Jag är lite förvånad själv, måste jag erkänna; att jag lyckats hålla mig till samma adress i mer än tre månader och ser mig på samma adress i åtminstone tre må nader till! Måste vara något slags personligt rekord... Jag har alltså inte rymt utomlands igen. Sonen och jag har fullt upp med att utvecklas tillsammans. H an lär sig utforska sina händer och fötter, mitt ansikte, omgivningen, att äta osv . Och jag lär mig att vara hans mamma. För er som är föräldrar är det väl en föga förvånande information när jag härmed meddelar att man har fullt upp dygnets flesta timmar. För er övriga kan jag berätta att det är ett kärt besvär, men likväl ett besvär eftersom ryggen tar stryk av att bära en liten som blir tyngre och tyngre, att stå böjd i alla konstiga vinklar då man byter blöjor, klär på och av, leker, lyfter, badar, tvättar kläder (han sitter i bärsjalen då jag tvättar i tvättstugan) osv. I detta inlägg vill jag även pa