Fortsätt till huvudinnehåll

Den lilla rymmaren

På förmiddagen tog vi en tur till en förskola i "da neighbourhood". Sonen tycker deras lekgård är toppen tack vare en friggebod som är inredd till ett lekkök med grejer att dona med. 
   Jag tycker lekgården är kanon tack vare att den är inhägnad! Det finns nämligen inte i min värld att jag skulle kunna släppa lös lilla herrn på ett obevakat område större än en skokartong  eftersom han rymmer direkt han kommer ur vagnen! Hans upptäckarglädje är enorm och han bryr sig inte om att titta efter om jag är med eller inte.
   Vi har lekplats runt hörnet hemma. Dit gick det bra att gå när han var mindre. Nu tittar han lite uttråkat på de färgglada leksakerna som står där - och sen drar han. Över gräsmattan och mot vägen går rymningsförsöket. En gång följde jag med på avstånd utan att ingripa för att se hur han tänkt sig det hela. På sina korta ben pinnade han iväg under en bro, vidare in i grannområdet där han åtminstone valde att hålla sig på en gångbana. Turen fortsatte i höghastighetsfart runt hela området med korta avbrott för att titta på något intressant på backen, för att sedan pinna vidare.


Visst är det härligt med den sprudlande upptäckarlusten! Men samtidigt skrämmande för hans ömma moder...


Fullt ös på Naturum
Vänta på mig, katten!

Ett par rejäla kängor är bra att ha när man ska rymma långt.

Rymningsförsöket rullar på.



Hej då!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Välkommen tillbaka!

Jag måste erkänna en sak: jag har lite skrivkramp så här efter cirka 50 tecken... Det är ju faktisk mer än tio månader sen jag bloggade senast och jag har nästan glömt bort hur man gör! Men jag är nog snart på banan igen och jag hoppas ni hänger med på min blogg igen. För nytillkomna läsare kan jag berätta att min gamla blogg fortfarande finns att läsa här . Den handlade en hel del om min resa jag påbörjade i maj 2008 (och avslutades i mars 2009. Sista inlägget hittar ni dock i februari 2009 i arkivet). Visserligen ter sig mitt liv som en dålig dokusåpa tidvis, men bloggdelarna är fristående. Det är lätt att komma in i handlingen genom att börja läsa denna blogg. Nu börjar det...

God jul!

Nu är det jul. Igen. Fast det var ett tag sedan... Sist jag firade jul var... hm... I Ockelbo, måste det ha varit. Tiden går fort och jag minns inte ens när det firandet var. Fyra år sen? Fem? Och jag minns absolut inte när jag firade jul med min ursprungliga familj! 20 år sedan? Hm, nä, det lämnar jag därhän, för det ligger bortom min minneshorisont. Som ni ser är inte julen någon prioriteringshögtid för mig. Och det är självvalt. Jag förknippar helgen med stress inför att hitta fiffiga julklappar, berättelser om hur människor LÅNAR pengar för att ge bort saker, maträtter bara för att grisfötter-hör-julen-till (ni fattar. Jo, kräftor kan man äta i mars.), julkort, pynt, Kalle Anka, Last Christmas, köer, irriterade människor, stress, köer, Last Christmas, Last Christmas, Last Christmas.. . ...för att till slut ramla ner i fåtöljen med ett glögglas i handen för att äntligen få njuta av allt man gått igenom för denna korta stund! Jag kommer antagligen själv att lotsas in i denna fålla in...

En ruggans god rabarberpaj!

Här sitter Barbamamma under korkeken (förtäckt till ett äppelträd i detta fall. Korkeken, alltså.) och funderar på om hon ska dela med sig av ett recept på sin blogg om en ruskigt god rabarberpaj som hon nyss gjorde - och åt upp. Med god hjälp av sin far skall tilläggas! Efterrätter byggde inte denna kropp, så var inte orolig att ni kommer att vältra er som Barbamamma i solstolen i sommar, efter att intagit denna ljuvliga paj. Ät, njut och förträng det dåliga samvetet när ni vispar grädden som ska serveras till. Skulle väl lagt ut en bild på hur pajen såg ut, men den är redan uppäten. Tillagning, 6-8 bitar Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 g smör eller margarin Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-1...