Fortsätt till huvudinnehåll

Varför gör pensionärerna på detta viset?

Här fortsätter följetongen Åka Buss. Denna gång är det inte Karlstadsbuss jag ska beklaga mig över. Däremot en specifik resgrupp på bussarna: pensionärerna. Speciellt de som har problem med balans p.g.a. ondag ryggar, ben, höfter eller annan fysisk rörelseofrihet (det ordet finns inte. Förrän nu.). 


Denna grupp förbereder de sig i god tid före avstigning. De skuffar undan en eventuell medresenär från stolen bredvid, bökar sig ut från sin plats, håller krampaktigt tag i ledstänger och kämpar sig fram mot utgången. Allt medan bussen dundrar fram över stock och sten (så känns det). 
Denna grupp är uppfostrade i en tid då man inte skulle vara till besvär. Jag misstänker att det är anledningen till att de förbereder sig för avstigning långt före hållplatsen. De vill inte sinka bussen. Eller inte vara i vägen för andra resenärer eftersom de vet att det tar lite tid för dom att komma till utgången.
De måste vara dessa anledningar. Någon annan tänkbar förklaring kan jag inte komma på. Kan du?


All bemödan att inte "vara i vägen"/"till besvär" blir dock det motsatta. De fäktar till medresenärerna, halkar/snubblar/ramlar. På väg till mataffären idag, fick jag en farbror i knät (tur att det var mig han ramlade över och inte barnvagnen) som stått och vinglat sedan föregående hållplats. Jag var dock beredd, för jag anade att det inte skulle gå väl.


På hemvägen hörde jag sedan en ung flicka bråka på sin farmor/mormor, där den sistnämna prompt skulle kliva upp från sin trygga sittplats innan bussen stannat. 
Vad händer? 
Tanten ramlar förstås.


Suck. Sitt still!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Välkommen tillbaka!

Jag måste erkänna en sak: jag har lite skrivkramp så här efter cirka 50 tecken... Det är ju faktisk mer än tio månader sen jag bloggade senast och jag har nästan glömt bort hur man gör! Men jag är nog snart på banan igen och jag hoppas ni hänger med på min blogg igen. För nytillkomna läsare kan jag berätta att min gamla blogg fortfarande finns att läsa här . Den handlade en hel del om min resa jag påbörjade i maj 2008 (och avslutades i mars 2009. Sista inlägget hittar ni dock i februari 2009 i arkivet). Visserligen ter sig mitt liv som en dålig dokusåpa tidvis, men bloggdelarna är fristående. Det är lätt att komma in i handlingen genom att börja läsa denna blogg. Nu börjar det...

God jul!

Nu är det jul. Igen. Fast det var ett tag sedan... Sist jag firade jul var... hm... I Ockelbo, måste det ha varit. Tiden går fort och jag minns inte ens när det firandet var. Fyra år sen? Fem? Och jag minns absolut inte när jag firade jul med min ursprungliga familj! 20 år sedan? Hm, nä, det lämnar jag därhän, för det ligger bortom min minneshorisont. Som ni ser är inte julen någon prioriteringshögtid för mig. Och det är självvalt. Jag förknippar helgen med stress inför att hitta fiffiga julklappar, berättelser om hur människor LÅNAR pengar för att ge bort saker, maträtter bara för att grisfötter-hör-julen-till (ni fattar. Jo, kräftor kan man äta i mars.), julkort, pynt, Kalle Anka, Last Christmas, köer, irriterade människor, stress, köer, Last Christmas, Last Christmas, Last Christmas.. . ...för att till slut ramla ner i fåtöljen med ett glögglas i handen för att äntligen få njuta av allt man gått igenom för denna korta stund! Jag kommer antagligen själv att lotsas in i denna fålla in...

En ruggans god rabarberpaj!

Här sitter Barbamamma under korkeken (förtäckt till ett äppelträd i detta fall. Korkeken, alltså.) och funderar på om hon ska dela med sig av ett recept på sin blogg om en ruskigt god rabarberpaj som hon nyss gjorde - och åt upp. Med god hjälp av sin far skall tilläggas! Efterrätter byggde inte denna kropp, så var inte orolig att ni kommer att vältra er som Barbamamma i solstolen i sommar, efter att intagit denna ljuvliga paj. Ät, njut och förträng det dåliga samvetet när ni vispar grädden som ska serveras till. Skulle väl lagt ut en bild på hur pajen såg ut, men den är redan uppäten. Tillagning, 6-8 bitar Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 g smör eller margarin Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-1...