Fortsätt till huvudinnehåll

Jag hittade en gammal fotopärm

Måste bara få dela med mig av bilder
från en av pappas negativpärmar.
Jag är ju inte vidare nostalgisk, men
visst är det kul med bilder!

Tyvärr är inte kvalitén den bästa,
då jag scannat negativ.


Min bästis Staffan och jag. Som här "snott" farmors hund.
En annan gång snodde vi min familjs eka (vi var typ 5 år),
rodde ut på sjön. Och tappade årorna...



Barnarbete??!



Pappa och jag.


Åh, min favvohatt! Varför hittar man inte såna längre?!
De runda gluggarna på mössan är solglasögon. Allt-i-ett!
Brorsan till höger.
(Göta kanal)



Min fotbollskarriär började - och slutade - här. Det är jag som
står längst bort. Och en kissnödig pojke näst längst till höger...?
(Orrholmen, Karlstad)



Bjuder mamma, farmor och farfar på fika på ljugarbänken.
(Vänge, Gotland)


Jag var djurtokig när jag var liten. Här är jag antagligen på jakt
efter nån stackars gris eller nåt att klappa i djurparken.
(Mariebergsskogen, Karlstad)



Mamma och jag en midsommarafton på Gotland.
Och jag har tydligen klätt ut mig till midsommarstång...

Kommentarer

  1. Jättehärliga bilder... verkligen *ler*.. fram för mer nostalgi

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vilka roliga bilder att titta på. Kul att se farmor och farfar och deras hund, som jag aldrig gillade:)
    Minns du att farmor menade att hunden kunde säga ost?

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder.
    Jag minns att du hade det nattlinnet en jul som vi träffades hos farmor.
    Ha ha konstiga saker man minns.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Välkommen tillbaka!

Jag måste erkänna en sak: jag har lite skrivkramp så här efter cirka 50 tecken... Det är ju faktisk mer än tio månader sen jag bloggade senast och jag har nästan glömt bort hur man gör! Men jag är nog snart på banan igen och jag hoppas ni hänger med på min blogg igen. För nytillkomna läsare kan jag berätta att min gamla blogg fortfarande finns att läsa här . Den handlade en hel del om min resa jag påbörjade i maj 2008 (och avslutades i mars 2009. Sista inlägget hittar ni dock i februari 2009 i arkivet). Visserligen ter sig mitt liv som en dålig dokusåpa tidvis, men bloggdelarna är fristående. Det är lätt att komma in i handlingen genom att börja läsa denna blogg. Nu börjar det...

God jul!

Nu är det jul. Igen. Fast det var ett tag sedan... Sist jag firade jul var... hm... I Ockelbo, måste det ha varit. Tiden går fort och jag minns inte ens när det firandet var. Fyra år sen? Fem? Och jag minns absolut inte när jag firade jul med min ursprungliga familj! 20 år sedan? Hm, nä, det lämnar jag därhän, för det ligger bortom min minneshorisont. Som ni ser är inte julen någon prioriteringshögtid för mig. Och det är självvalt. Jag förknippar helgen med stress inför att hitta fiffiga julklappar, berättelser om hur människor LÅNAR pengar för att ge bort saker, maträtter bara för att grisfötter-hör-julen-till (ni fattar. Jo, kräftor kan man äta i mars.), julkort, pynt, Kalle Anka, Last Christmas, köer, irriterade människor, stress, köer, Last Christmas, Last Christmas, Last Christmas.. . ...för att till slut ramla ner i fåtöljen med ett glögglas i handen för att äntligen få njuta av allt man gått igenom för denna korta stund! Jag kommer antagligen själv att lotsas in i denna fålla in...

En ruggans god rabarberpaj!

Här sitter Barbamamma under korkeken (förtäckt till ett äppelträd i detta fall. Korkeken, alltså.) och funderar på om hon ska dela med sig av ett recept på sin blogg om en ruskigt god rabarberpaj som hon nyss gjorde - och åt upp. Med god hjälp av sin far skall tilläggas! Efterrätter byggde inte denna kropp, så var inte orolig att ni kommer att vältra er som Barbamamma i solstolen i sommar, efter att intagit denna ljuvliga paj. Ät, njut och förträng det dåliga samvetet när ni vispar grädden som ska serveras till. Skulle väl lagt ut en bild på hur pajen såg ut, men den är redan uppäten. Tillagning, 6-8 bitar Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 g smör eller margarin Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-1...